Önce İnsan Sonra Haber

Amerika'da sendikalardan 'yüz yüze eğitim' resti

Şehir yetkilileri, yüz yüze çalışmanın toplu olarak reddedilmesini grev olarak göreceklerini söylemişlerdi Sendika bu tehdidi dinlemedi...

Dünya 24 Ocak 2021 Pazar / 3 yıl önce
Amerika'da sendikalardan 'yüz yüze eğitim' resti

Ekleyen: Kozmiktürk

Chicago Öğretmenler Sendikası üyelerinin "ezici çoğunluğu" Pazar günü oy kullanarak bölgeden yüz yüze öğretime geri dönme emrine karşı çıktı.

Seçmenlerin% 70'inden fazlası, bölge yetkililerinin grevi düşünmekle tehdit ettiği COVID-19'a karşı aşılanana kadar sanal okula taşınmayı seçti.

Sendika yaptığı açıklamada, "Bu, ezici çoğunluğunuzun güvenliği seçtiği anlamına geliyor" dedi.

"CPS, misilleme tehditleri yoluyla korku aşılayarak bizi bölmek için mümkün olan her şeyi yaptı, ancak siz yine de birliği, dayanışmayı ve toplu olarak hareket etmeyi seçtiniz."

Anaokulundan sekizinci sınıfa kadar öğretmenlerin Pazartesi günü sınıflara dönmesi planlanıyor ve öğrenciler bir hafta sonra 1 Şubat'ta dönüyor.

Bazı anaokulu ve özel gereksinimli öğrenciler 11 Ocak'ta okula dönebildi, ancak CTU uygun olanların yalnızca % 19'unun bunu yaptığını söyledi.

Sendika yetkilileri, "Mücadelemiz bir salgınla ilgili ve güvenlik için güvence vermekle ilgili ve sizler ezici bir çoğunlukla güvenliği desteklemek için oy kullandınız" dedi.

Hepimizin yüz yüze eğitime dönmek istediğine hiç şüphe yok. Sorun, CPS'nin yüz yüze eğitime geri dönüş için mevcut hazırlıksızlığı ve ailelerimizin ve okul topluluklarının sağlığı için ortaya çıkan açık ve mevcut tehlikedir. "

Chicago Devlet Okulları, şahsen geri dönmeyi reddetmenin yasal olarak grev olacağını savundu ve 2019 toplu iş sözleşmesi kapsamında yasaklandı. nydailynews'in aktardığına göre Sendika, belediye başkanının ve CPS'nin öğretmenleri ve diğer okul çalışanlarını sanal öğrenmenin dışında kilitlemesinin "grev seçimi bizim değil onlara ait" anlamına geleceğini savunarak karşı çıktı.

Velilere yazılan bir mektupta CPS yetkilileri, “öğrencilerin öğrenmesini kesintiye uğratmadan tartışmalarımızı çözmek için gereken zamana sahip olduğumuzdan emin olmak için” öğretmenlerin geri dönüşlerini Çarşamba gününe çıkarmayı kabul ettiklerini söylediler.

İcra Kurulu Başkanı Janice Jackson ve Eğitimden Sorumlu Başkan LaTanya McDade, "COVID-19 hepimizi derinden etkiledi, ancak en büyük etkisi topluluğumuzda halihazırda yardıma en çok ihtiyaç duyan kişiler üzerinde oldu" diye yazdı.

"Yüz yüze eğitimin herkes için doğru olmadığını ve bazı personelin geri dönme konusunda endişeleri olduğunu biliyoruz, ancak personelimize güvenli bir geri dönüş için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlarken ailelerimiz için seçenekler yaratmak bizim işimiz."

abdyüzyüzeeğitimöğretmenlersendika