Önce İnsan Sonra Haber

Kiliseye ev yapımı bomba atıldı

FBI ve yerel yetkililer, LGBTQ karşıtı öğretileri nedeniyle protestolar yapan El Monte kilisesinde ev yapımı bir bombanın patladığını bildirdi.

Dünya 24 Ocak 2021 Pazar / 3 yıl önce
Kiliseye ev yapımı bomba atıldı

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber merkezi

Amerika'da LGBT karşıtı kiliseye bombalı saldırı düzenlendi. Cumartesi günü El Monte'deki First Works Baptist Kilisesi'nde meydana gelen patlama FBI tarafından araştırılıyor.

FBI ve yerel yetkililer, LGBTQ karşıtı öğretileri nedeniyle protestolar yapan El Monte kilisesinde ev yapımı bir bombanın patladığını bildirdi.Yetkililer, saldırının Cumartesi günü erken saatlerde Tyler Bulvarı'nın 2600 bloğundaki First Works Baptist Kilisesi'nde gerçekleştiğini söyledi. can kaybının yaşanmadığı olayda bina hasar gördü.

Teğmen Christopher Cano gazetecilere verdiği demeçte, El Monte polisinin gece saat 1'den kısa bir süre sonra olay yerine geldiğini ve pencerelerden duman çıktığını gördüğünü açıkladı. Cano, "Kilisenin duvarlarının ve tüm pencerelerin tahrip edildi" dedi. 

El Monte Polis Şefi David Reynoso, kilisenin papazı Bruce Mejia'nın sosyal medyada bir kundaklama tehdidi aldıktan sonra yaklaşık iki hafta önce bir polis raporuna verdiğini söyledi. Reynoso, "patlamanın tehditle bağlantılı olup olmadığını anlamak için çok erken" dedi.

Patlama sırasında kimsenin kilisenin içinde olmaması ve yakınından geçen olmaması nedeniyle tehlikenin ucuz atlatıldığı kaydedildi.

Kilise'nin, LGBTQ topluluğuna karşı önyargıyı teşvik ettiği iddia ediliyordu. Los Angeles Times'ın haberine göre son haftalarda protestoların hedefi olan kilisenin kapatılması için El Monte belediye başkanına 14.900 imzalı dilekçe verilmişti.

el Montekilisesaldırı