Önce İnsan Sonra Haber

Erdoğan Azerbaycan'da temel attı...

Erdoğan ve Aliyev kurdele kesimi ile birlikte havalimanının açılışını gerçekleştirdi.

Gündem 26 Ekim 2021 Salı / 2 yıl önce
Erdoğan Azerbaycan'da temel attı...

Ekleyen: Kozmiktürk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile Azerbaycan'a geldi. Erdoğan, Füzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk lider oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ilk havalimanı olan Füzuli Uluslararası Havalimanı'na indi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.Erdoğan ve Aliyev kurdele kesimi ile birlikte havalimanının açılışını gerçekleştirdi.

Akabinde yerel kıyafetli kadınlar tarafından iki lidere günün anısına, havalimanının sembolik anahtarları hediye olarak takdim edildi. Anahtarların bir yüzünde "Füzuli Uluslararası Havalimanı" diğer yüzünde ise "Karabağ Azerbaycan'dır" yazısı yer aldı. 

Erdoğan, Aliyev'in refakatiyle havalimanında incelemelerde bulundu. 

Temel atma törenleri

Havalimanındaki incelemenin ardından iki lider, Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa ve Ahmetbeyli-Horadiz-Mincivan-Ağbend kara yolu inşaatı temel atma törenine katıldı.

Bölgedeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan ve Aliyev, butona basarak kara yolu temeline ilk harcı döktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, günün anısına imzaladıkları metni, kapsül içinde temele attı.

Metinde, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Horadiz-Cebrayıl-Zengilad-Ağbend (Zengezur Koridoru) otoyolunun temeli atılmıştır. 26 Ekim 2021" ifadeleri yer aldı.

Erdoğan, bölgede yapılan kara yolunun ve Zengilan'da Türkiye'nin de katkılarıyla inşa edilecek Akıllı Tarım Kampüsü'nün temel atma törenine de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Azerbaycan'a gitti.(TRThaber)