Önce İnsan Sonra Haber

3 binden fazla füze fırlattı..

Ukrayna’ya karşı savaş başlatan Rusya, ülkedeki alt yapı tesislerini ve sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Dünya 14 Ağustos 2022 Pazar / 2 yıl önce
3 binden fazla füze fırlattı..

Ekleyen: Kozmiktürk

Rusya, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın ilk gününden bu yana Günde 20 füze fırlatan işgalci Rus güçleri, Ukrayna’daki altyapı tesislerinin yanı sıra askeri unsurlardan 18 kat daha fazla sivillere zarar veriyor.

Ukrayna’ya karşı savaş başlatan Rusya, ülkedeki alt yapı tesislerini ve sivilleri hedef almaya devam ediyor. İşgalci Rus güçleri, 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya 3 binden fazla füze attı. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, günde 20 kez füze fırlatıyor. Sözde askeri operasyon yaptığını öne süren Rusya’nın sivillere yönelik saldırısının nesnelere yönelik saldırısından 18 kat fazla olduğu tespit edildi.

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov sosyal medya hesabından söz konusu verileri ve işgalci Rus güçlerinin Ukrayna’daki saldırıları görüntülerini paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

“Rusya, 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya daha fazla seyir füzesi fırlattı. Günde ortalama 20 füze. Rus işgalciler sivillere, askeri birimlerden 18 kat daha fazla saldırıyor. Bu bir terördür. Ve Rusya bir terör devletidir.”QHA

rusyafüzerusya