Önce İnsan Sonra Haber

Azerbaycan Laçin'e de bayrağı çekti..

Azerbaycan, 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan anlaşma gereği işgal altındaki Laçin şehrini geri aldı.

Dünya 23 Eylül 2022 Cuma / 2 yıl önce
Azerbaycan Laçin'e de bayrağı çekti..

Ekleyen: Kozmiktürk

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 26 Ağustos 2022 tarihinde Azerbaycan’ın kontrolüne geçen Laçin şehrini ziyaret etti. Laçin’e giden Aliyev, şehir merkezinde Azerbaycan bayrağını göndere çekti.

Azerbaycan, 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan anlaşma gereği işgal altındaki Laçin şehrini geri aldı. Laçin şehri 26 Ağustos 2022 tarihinden itibarıyla tamamen Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev, dün Azerbaycan’ın kontrolüne geçen Laçin şehrini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Aliyev Laçin’de Azerbaycan bayrağını göndere çekti ve burada Azerbaycan bayrağının ebediyen dalgalanacağını vurguladı.

Laçin şehrinin işgal döneminde Ermenilerin tahribatına maruz kaldığını dile getiren Aliyev, “Ermeniler, Laçin’in bazı yerlerinde yasa dışı olarak yerleşmişler. Suriye ve Lübnan’dan Ermeni asıllı insanları getirip buraya yasa dışı olarak yerleştirmişlerdi. Bu, bir savaş suçudur, tüm uluslararası sözleşmelerde savaş suçu olarak tanımlanmıştır ve bu suç, dünya kamuoyunun gözü önünde işlenmiştir” diye konuştu.

“AZERBAYCAN, ERMENİSTAN’I TEKRAR YENDİ”

Ermenistan’ın son zamanlarda da Azerbaycan’a karşı provokasyonlarda bulunduğunu ve savaş bitmesine rağmen bölgeye Ermeni askerlerin mayın döşendiğini söyleyen Aliyev, “Biz, hiçbir zaman buna fırsat tanıyamayız. Ermenistan’ı defalarca bu işlerden vazgeçmesi için uyardık. Sonuç olarak 13 Eylül’de bize karşı bir provokasyon daha yapıldığında, Azerbaycan ordusu karşılık verdi ve düşmanı tekrar yendi” dedi.QHA

aliyevlaçinbayrak