Önce İnsan Sonra Haber

Rusya: Ukrayna, ABD ve İngiltere suçlu..

Rusya Tarım Bakanı Patruşev, Rusya'nın yoksul ülkelere 500 bin ton tahılı ücretsiz sağlayabileceğini söyledi.

Dünya 31 Ekim 2022 Pazartesi / 1 yıl önce
Rusya: Ukrayna, ABD ve İngiltere suçlu..

Ekleyen: Kozmiktürk

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, ülkesinin, Türkiye’nin de yardımıyla önümüzdeki dört ay içerisinde en yoksul ülkelere ücretsiz olarak yaklaşık 500 bin ton tahıl sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Tarım Bakanı Patruşev, Rusya'nın yoksul ülkelere 500 bin ton tahılı ücretsiz sağlayabileceğini söyledi.

Rossiya-24 televizyonuna konuşan Patruşev, “Rusya'nın her zaman güvenilir bir ortak olduğu ve olmaya devam ettiği gerçeğini dikkate alarak, dünyaya gerekli miktarda gıda sağlamaya hazır. Ülkemiz önümüzdeki dört ay içinde en yoksul ülkelere 500 bin tona kadar tahılı ücretsiz olarak tedarik etmeye hazır. Bunu, güvenilir ortağımız Türkiye’nin katılımıyla yapacağız” ifadesini kullandı.

Patruşev, “Duruma bir bütün olarak bakarsanız, bu yılın hasadı dikkate alındığında, Rusya, Ukrayna tahılının yerini doldurmaya ve ilgili tüm ülkelere uygun fiyattan sağlamaya tam hazır” diye kaydetti.

ANLAŞMAZLIK İÇİN 3 ÜLKEYİ SUÇLADI

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Kırımlı milletvekili Mihail Şeremet, tahıl anlaşmasının bozulmasının arkasında Ukrayna, ABD ve İngiltere’nin bulunduğunu belirtti.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Kırımlı milletvekili Mihail Şeremet, tahıl anlaşmasının bozulmasının arkasında Ukrayna, ABD ve İngiltere’nin bulunduğunu belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre Şeremet, RIA Novosti haber ajansına açıklamasında, “Tahıl anlaşmasının başarısızlığının arkasında Kiev rejimi ve küratörleri olan ABD ile İngiltere var. Karadeniz’deki gıda yolunun güvenliğini sağlayan Karadeniz Filosu gemilerine Sivastopol Körfezi’nde yapılan saldırı planlı bir provokasyondu. Tahıl anlaşması, teröristler ve onların sponsorlarıyla pazarlık yapmanın imkansız olduğu gerçeğinin canlı bir örneği. Tahıl anlaşmasının başarısızlığı, bugün Batı’nın yalancılar ve korkaklar tarafından yönetildiğini gösteriyor” ifadesini kullandı.

Ukrayna’dan çıkarılan tahılın büyük kısmının Avrupa Birliği ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönlendirildiğini söyleyen Şeremet, “Avrupa Birliği ülkelerini daha büyük krize sokmak için, anlaşmanın bozulması ABD ve İngiltere’nin yararına. Önce Kuzey Akım doğalgaz boru hattını patlatarak enerji krizini şimdi de gıda krizini çıkarıyorlar” dedi.

Şeremet, Rusya’nın, hayatta kalmak için tedarike gerçek ihtiyacı olan yoksul ülkelere tahıl ve gübresini sağlamaya hazır olduğunun altını çizdi.

tahılkrizrusya