Önce İnsan Sonra Haber

Hepsiburada'dan deprem bölgesine 105 milyonluk yardım..

Bin 500 gönüllü çalışanı, 120 aracı ve lojistik imkanlarıyla sürdürüyor.

Ekonomi 15 Şubat 2023 Çarşamba / 1 yıl önce
Hepsiburada'dan deprem bölgesine 105 milyonluk yardım..

Ekleyen: Kozmiktürk

Hepsiburada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla başladığı çalışmalarını bin 500 gönüllü çalışanı, 120 aracı ve lojistik imkanlarıyla sürdürüyor. Şirket, deprem bölgesi için sağladığı yardımların toplam değerinin 105 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı.

Hepsiburada, müşterilerin Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında platform üzerinden satın aldığı ürünlerin yüzde 60’ını afet bölgesine ulaştırdı. Şirketten yapılan açıklamada Ticaret Bakanlığı’nın AFAD koordinasyonuyla başlattığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ne bugüne kadar 250 bin Hepsiburada müşterisinin 1 milyon yardım ürünü satın alarak katıldığı kaydedildi.

Seferberlik kapsamında ayrıca kullanıcıların AFAD, Kızılay, Ahbap ve AKUT iş birliğiyle platform üzerinden sunulan 200 bin dijital destek kartı ile seferberliğe destek sağlandığı belirtildi. Açıklamada, “Tüm imkanlarımızla bölgeye destek olmak için aralıksız çalışıyoruz. Bakanlıklar, yerel yönetimler, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda, bölgeye yardımlarımızı ulaştırıyoruz” ifadesine yer verildi.

BİN 500 ÇALIŞAN DEPREM İÇİN SEFERBER

Hepsiburada, bin 500 gönüllü çalışanını “deprem seferberliği” çalışmalarına kanalize ettiğini, depremden etkilenen bölgelerde bulunan toplam 120 aracın ve tüm lojistik imkanların yine bölgeye destek için kullanıldığını vurguladı.

SATIN ALINAN ÜRÜNLERİN YÜZDE 60’I BÖLGEYE ULAŞTI

Açıklama şöyle devam etti:

“Hepsiburada ve paydaşlarının bağışladığı ürünleri taşıyan tırlarımız deprem bölgesine sevkiyata devam ediyor. 11 Şubat saat 08.00 itibarıyla Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında müşterilerimizin platformumuz üzerinden verdiği siparişlerin yüzde 60’ı deprem bölgesine ulaşmış durumda. Yardımlar Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep’e teslim edildi. Lojistik kabiliyetlerimiz, görevli ve gönüllü ekiplerimizle, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonunda 7/24 sahada olmaya ve tüm yardımları organize bir şekilde depremzedelere ulaştırmaya devam ediyoruz.”DHA

hepsiburadayardım