Önce İnsan Sonra Haber

Türkiye ek kazanç sağlamakla da ilgileniyor..

Gaz ortaklığı hem bizim hem de Türklerin çıkarına ve aslında çok fazla alternatif yok

Ekonomi 21 Eylül 2022 Çarşamba / 2 yıl önce
Türkiye ek kazanç sağlamakla da ilgileniyor..

Ekleyen: Kozmiktürk

“Rus gazının başlıca alıcısı bu yıl sonu itibarıyla Türkiye olabilir.” Bu tahmin Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Fonu Genel Müdürü Konstantin Simonov’a ait.

Putin ile Erdoğan’ın Şangay İşbirliği Örgütü zirvesindeki görüşmesinin ardından Business FM’e değerlendirmede bulunan uzman, “Aslında, Türkiye Rusya pazarı için son derece önemli  hale geliyor. Bugün Avrupa ile yaşadıklarımız göz önüde bulundurulduğunda, Türkiye bu yıl sonu itibarıyla, Almanya’yı geride bırakarak Rus gazının 1 numaralı alıcısı haline gelebilir” dedi.

Türkiye’nin, doğal gaz alımının yanı sıra, transit sayesinde ek kazanç sağlamakla da ilgilendiğine işaret eden uzman, “Gaz ortaklığı hem bizim hem de Türklerin çıkarına ve aslında çok fazla alternatif yok” diye konuştu.

Hindistan ve Çin’in Rus doğal gazını indirimli olarak aldıklarını ve sınırlı altyapı imkanları nedeniyle bu ülkelere doğal gaz tedarikinin kısıtlı olduğunu belirten Simonov, diğer yandan Washington ve müttefiklerinin Hindistan’ın Moskova’ya karşı yaptırım baskısı uygulaması için çabaladıklarına dikkati çekti.

Rusya’nın, Hindistan’ın G7’nin tavan fiyatı uygulaması önerisini kabul etmemesi için bu ülkeye petrol fiyatıdna ek indirim teklif ettiği yazılmıştı.Türkrus

rusdoğalgazıtürkiyeekkazanç