Önce İnsan Sonra Haber

1 şehit, 12 terörist öldürüldü..

Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık vererek terör hedeflerini vurmaya başladı. İlk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Gündem 19 Eylül 2022 Pazartesi / 2 yıl önce
1 şehit, 12 terörist öldürüldü..

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

Suriye sınırındaki Esentepe Hudut Karakolu’na yapılan havan toplu saldırı sonucunda İsmet Aybek şehit düştü.

Suriye sınırında bulunan Şanlıufra’ya bağlı Suruç Esentepe Hudut Karakolu’na PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda İsmet Aybek şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Yaralı Mehmetçik ilk müdahalesinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Teröristlerce yapılan saldırıya karşılık verilerek PKK hedefleri obüslerle bombalandı.

12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye sınırında PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB açıklaması şöyle:

"Suruç/Şanlıurfa hududunda 18 Eylül 2022 tarihinde teröristlerce yapılan roketatar tacizi sonucunda, kahraman silah arkadaşımız Ulş. Söz. Er İsmet AYBEK şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhâl hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhâl ateş altına alınmış, bölgede ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

tskoperasyonsuruç