Önce İnsan Sonra Haber

2023, çok büyük önem taşıyor..

Türkiye'nin müreffeh yarınları için 85 milyon olarak hep birlikte bu imkanı alnımızın akıyla vermemiz gerekiyor.

Gündem 20 Ocak 2023 Cuma / 1 yıl önce
2023, çok büyük önem taşıyor..

Ekleyen: Kozmiktürk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim Atina'yı vurmak gibi bir derdimiz yok yeter ki siz akıllı olun. Adaları silahlandırmaya kalkarsanız, biz eli kolu bağlı mı duracağız. Bak Miçotakis, gene sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bunu bilesin" dedi.

Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023, çok büyük önem taşıyor. Türkiye'nin müreffeh yarınları için 85 milyon olarak hep birlikte bu imkanı alnımızın akıyla vermemiz gerekiyor. Siyasetçi ve medyasıyla yabancıların da yakından takip ettiği, bugün gazeteciler sordu. İngiliz The Economist bizimle ilgili bir şeyler söylemiş. Türkiye'nin kaderini İngiliz The Economist mi belirleyecek. Benim milletim belirleyecek, milletim. Benim Mehmet'im, Hüseyin'im, Hasan'ım Ayşem, Fatma'm belirleyecek. Onlar kendi ülkelerinin şu anda kaderini belirleyemiyor. Millet sokakta aç, açık. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Fransa öyle, İngiltere öyle, Almanya öyle ama Türkiye böyle. 2023'te hata yapma lüksümüz yok" diye konuştu.

Erdoğan, "Ülkemizin yeniden eski Türkiye'nin kavga ve kriz iklimine sürüklenmesine izin veremeyiz. Evlatlarımızın geleceğini daha şimdiden kaos mimarlığına, kriz tellallığına soyunanların insanfına terk edemeyiz. Meydanı, milletimizin gurur kaynağı olan Savunma Sanayi göreve geldiğimizde, ne kadar yerliydi. Yüzde 20 şimdi ne kadar yüzde 80. Nereden nereye? Bu çalışarak oldu, yatarak olmadı. Şimdi dünyanın değişik yerlerinde İHA'larımız, SİHA'larımız gidiyor, Akıncılarımız gidiyor. Daha neler neler gidecek. Artık güçlü bir Türkiye var. Yunanistan şöyle demiş, bu böyle demiş. Diyorlar ki bu Tayfun diye bir füze Türkiye üretti. Ee? Bu Atina'yı vurursa ne olacak? Bizim Atina'yı vurmak gibi bir derdimiz yok yeter ki siz akıllı olun. Adaları silahlandırmaya kalkarsanız, biz eli kolu bağlı mı duracağız. Bak Miçotakis, gene sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bunu bilesin ama akıllı uslu durursan bizim seninle işimiz yok. Biz nice ihanete rağmen 20 yıldır sabırla, azimle fedakarlıkla bugünlere getirdiğimiz stratejik projelerimizi, eserlerimizi, hamlelerimizi 3-5 muhterisin keyfine teslim edemeyiz. Küresel ölçekte kartların yeniden karıldığı dönemde ülkemizin önüne inşallah Türkiye Yüzyılı'yla projemizi sunacağız ve durmayacağız" diye konuştu.

Meydanı dolduranlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi geliyor 2023. Hazır mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? Cumhur İttifakı olarak, el ele, omuz omuza sandıkta da yürüyor muyuz? Artık vakit yok. Artık sayılı haftalardayız. Ben size inanıyorum, siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başarırız" dedi.DHA

erdoğanesenyurt