Önce İnsan Sonra Haber

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun yüzüne açıkça söyledi: Sizinle olmaz..

İki liderin baş başa gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

Gündem 28 Aralık 2022 Çarşamba / 1 yıl önce
Akşener, Kılıçdaroğlu'nun yüzüne açıkça söyledi: Sizinle olmaz..

Ekleyen: Kozmiktürk

HAKAN ŞANLITÜRK yazdı..

Seçim takviminin ilan edilmesine az bir zaman kala muhalefetteki 6'lı Masa'da iyice görünür hale gelen aday krizi kemal Kılıçdaroğlu- Meral Akşener zirvesinin gündemi oldu. İYİ Parti Lideri Akşener, Kılıçdaroğlu'nun yüzüne karşı ilk kez açıkça 'sizinle olmaz' dedi.

6'lı Masa'nın iki büyük partisinin liderleri, Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine Ahlatlıbel'de buluştu. İki liderin baş başa gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından İmamoğlu'na sahip çıktığı için özellikle CHP'lilerin hedefi olan ve 'içişlerine karışmakla' suçlanan Akşener bu gelişmelerden rahatsız olduğunu belli etmişti.

Kılıçdaroğlu CHP'ye yakın gazetecilerin de telkini ile Akşener'e görüşme davetinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun aradaki soğukluğu giderme görüntülü, kendi adaylığına ikna etme amacı taşıyan zirve planı gerçekleşti ancak CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'den geçer not alamadı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermeyeceklerini açıkça ifade etti.

Akşener görüşmede CHP'nin ve yandaşı gazetecilerin kendisini hedef yapmasından duyduğu rahatsızlığı da ifade etti. Kendisine kurulmaya çalışılan CHP odaklı tuzakların farkında olduğunu dile getirdi.

Adaylık konusunda ısrarlı tutum takınan Kılıçdaroğlu'nun bu düşünceden vazgeçmesi gerektiğini savunan Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında şu mealde bir diyaloğ yaşandığı öğrenildi:

Akşener: Sizin aday olmanız durumunda kaybedeceğimiz kesin. Bizim tetkiklerimiz, yaptırdığımız anketlerden gelen sonuçlar bunu gösteriyor.

Kılıçdaroğlu: Bizdeki anketlerde durum farklı. Kazanabilirim.

Akşener: Kemal Bey seçilemezsiniz. Adaylıkta ısrar etmeniz ülkeye haksızlık olur. 

Kılıçdaroğlu: Farklı fikirdeyiz.

Akşener: Kişisel hesaplardan ziyade iktidara karşı kazanacak bir tablo ortaya çıkarmalıyız. Hedefimiz iktidarı yenmek, üstünlük sağlamak olmalı. Olmayacak bir duaya amin demenin lüzumu yok. AKP'liler ve Devlet Bahçeli kazanacağınız için mi sizin adaylığınızı destekliyorlar acaba? Bunu da düşünmelisiniz.

Kılıçdaroğlu: Masada diğer arkadaşlar benim adaylığımı desteklerse, ısrar ederse..

Akşener: Masa dayatmalarda bulunmak için oluşturulmadı. Böyle bir amaçla kullanılamaz.

İki liderin görüşmesinde Akşener, 'kazanabilecek aday' ısrarını sürdürdü ve makul gerekçelerle bunu izah etmeye çalıştı. Kazanacak adayın da halk nezdinde yapılacak yoklamalarla ortaya çıkacağı kanaatini paylaştı.

Akşener'den istediğini alamayan Kılıçdaroğlu ise "bunu değerlendirmem lazım" ifadesini kullandı.

Akşener'in, "Hüseyin Baş'ın Masa'ya kabul edilmemesi, Ahmet Davutoğlu ile birlikte gündeme taşınan başörtüsü meselesinin Masa'yı zora sokması" hadiselerini de Kılıçdaroğlu'na açtığı ve tepkisini ifade ettiği kaydedildi.

akşenerkılıçdaroğluzirve