Önce İnsan Sonra Haber

Kılıçdaroğlu, Babacan'a grup kurduracak..

Sizlere flaş bir bilgi de aktarmak isterim.. Bırakın masa arkadaşlarını dışlamayı onlarla daha sıkı olmanın hesapları çoktan yapılmış bile..

Gündem 17 Mayıs 2023 Çarşamba / 11 ay önce
Kılıçdaroğlu, Babacan'a grup kurduracak..

Ekleyen: Kozmiktürk

HAKAN ŞANLITÜRK yazdı..

2023 seçimleri Cumhurbaşkanı'nın belirlenememesi dışında tamamlandı. Cumhur İttifakı 322, Millet İttifakı da 213 milletvekili çıkardı.

Şu anda siyasi gündemde en önemli husus 2. tur seçimi ve ilk tura damga vuran Sinan Ogan'ın nasıl bir yol izleyeceği.

Hemen belirtmeliyim ki; Sinan Ogan'a oy veren seçmen kitlesi belki de mevcut seçmenlerin en akıllı kesimi. Zira oyunu kuranların tuzağına düşmeyenler onlar. Yani başka bir ifadeyle keklenemeyenler. Bu açıdan bile tebriği hak ediyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu masadaki ortaklarıyla bir toplantı yaptı. CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıdan öğrendiğim kadarıyla "Terörle mücadele ve FETÖ konusunda" net ve keskin mesajlar verilmesi kararı çıkmış. Kılıçdaroğlu eleştirilere karşın masa ortaklarını dışlayacak bir tavır da sergilememiş. 

Sizlere flaş bir bilgi de aktarmak isterim.. Bırakın masa arkadaşlarını dışlamayı onlarla daha sıkı olmanın hesapları çoktan yapılmış bile..

Mesela CHP yada Kılıçdaroğlu diyelim.. Ali Babacan'ın DEVA'sına Meclis'te grup kurduracakmış. Bu iddiayı bana söyleyen arkadaş "kesin bilgi" diye eklemeyi de ihmal etmedi.

Bu da demek oluyor ki, Babacan'a CHP 5 milletvekili takviyesi yapacak. Anayasanın 95. İçtüzüğün 18. ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunun 22.maddesi gereğince, 20 milletvekiline sahip siyasi partiler grup kurabiliyorlar. Babacan'ın eksiğini CHP'mi kapatır yoksa diğer ortaklardan da takviye verilir mi onu göreceğiz.

Tabi hal böyle olunca "Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu ile partilileri bu duruma ne der?" sorusu ve yanıtı merak konusu oluyor. Kılıçdaroğlu'na, "O zaman bize de takviyede bulun, bizde grup kuralım" derler mi acaba?

TBMM'de gruba sahip olmanın bazı yararları var. Mesela, her hafta grup toplantıları yapma hakkı ediniyorlar. Meclis Genel Kurulu toplantılarında gündeme müdahil olabiliyorlar, daha fazla görünür oluyorlar. Başkanlık Divanında, Danışma Kurulunda ve Yasama Komisyonlarında temsil imkanı elde ediyorlar.

Cumhurbaşkanığı seçiminin 2. turu öncesinde siyasi kulislerden bu flaş kulis bilgisini sizlerle paylaşmış olalım. 

"Milletin istediği olacak" diyen Kılıçdaroğlu'nun "milletin istediğini yapmamakta direndiğini, pek ders alacağa benzemediğini" vurgulamak da lazım. Herhalde Kemal Bey Abdullah Gül yolundan memnun..

kılıçdaroğlubabacangrupmeclis