Önce İnsan Sonra Haber

Tıp Bayramı'nda gül dağıttı..

Gerekli kıymeti vermediğimiz zamanda sağlık personelinde ciddi açık yaşamaya başlıyoruz.

Gündem 15 Mart 2023 Çarşamba / 1 yıl önce
Tıp Bayramı'nda gül dağıttı..

Ekleyen: Kozmiktürk

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ziyaret ettiği sağlık çalışanlarına “Bütün sağlık personeli bütün Türkiye'de en kıymetli noktada olması, el üstünde tutulması gereken insanlar. İnşallah Türkiye'nin geleceğinde de sürecin böyle işleyeceğine inanıyoruz. Gerekli kıymeti vermediğimiz zamanda sağlık personelinde ciddi açık yaşamaya başlıyoruz. Doktorlarımız yurt dışına gidiyor. Şimdi öncelikle bütün insanımızı Türkiye'ye geri toplayabilmemiz lazım. Bizim için kıymetinizi bilmenizi istiyoruz” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstanbul’da özel bir hastanede 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Burada sağlık emekçileri ile buluşan Baş, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladıktan sonra şunları dile getirdi:

“BÜTÜN SAĞLIK PERSONELİ EN KIYMETLİ NOKTADA OLMASI GEREKEN İNSANLAR”

“Ülkemiz enteresan bir süreçten geçiyor. Ne yazık ki doktorlara yurt dışına gitmenin kapısının açıldığı hatta doktorların istenmediği bir süreçten geçiyoruz. Bu noktada esasında bizim için ne kadar kıymetli olduğunuzu bilmenizi istiyoruz. Atatürk'ün veciz sözü var, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' şeklinde... Bütün sağlık personeli bütün Türkiye'de en kıymetli noktada, el üstünde tutulması gereken insanlar. İnşallah Türkiye'nin geleceğinde de sürecin böyle işleyeceğine inanıyoruz.

“BİZİM İÇİN KIYMETİNİZİ BİLMENİZİ İSTİYORUZ”

Bir doktorun Türkiye ortalamasında ev sahibi, araba sahibi, yazlık sahibi zor bir durum değildi ama bugün bakıyoruz ki doktorlarımız ve sağlık personellerimiz geçim derdiyle muhatap bir vaziyette. O yüzden gerekli kıymeti vermediğimiz zamanda sağlık personelinde ciddi açık yaşamaya başlıyoruz. Doktorlarımız yurt dışına gidiyor. Pandemiden sonra da bütün dünyada sağlık personeli açığı yaşanınca başta Avrupa olmak üzere dünya ülkeleri Türkiye'den de doktorlar ithal etmek istiyor. Bu durum insanımız için de geçinmek için büyük bir kapı olmuş oluyor, dolayısıyla insanımız da gidiyor. Şimdi öncelikle bütün insanımızı Türkiye'ye geri toplayabilmemiz lazım. Bizim için kıymetinizi bilmenizi istiyoruz. Tekrar 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum”

BTP Başkanı Baş, konuşmasının ardından sağlık çalışanlarına gül dağıttı.Ankahaber

hüseyinbaştıpbayramı