Önce İnsan Sonra Haber

Yıldız: Yargı artık Kılıçdaroğlu'na dokunabilir..

28 adet Fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder.

Gündem 1 Haziran 2023 Perşembe / 11 ay önce
Yıldız: Yargı artık Kılıçdaroğlu'na dokunabilir..

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fezlekelerini hatırlatarak Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmaması nedeniyle mahkemeler tarafından sürecin işletilebileceğini söyledi.

Yıldız sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Milletvekilleri 2 Haziran’da yemin edecek.CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona erdi. Hakkında düzenlenmiş Fezlekeler anayasa ve adalet Komisyonu raflarında bekliyor.

Cumhuriyet başsavcılıkları, hakaret,tehdit,iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine,görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış …

28 adet Fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder."

Yıldız bu açıklamasına gelen tepkiler üzerine de, "Anayasanın 83/2. maddesinde yer alan yasama dokunulmazlığı bir “muhakeme engeli”dir. Dokunulmazlık kalkınca muhakeme engeli de kendiliğinden ortadan kalkar. Dönemsel olarak bu hukuki gerçeği dile getirmemiz üzerine; Bazı ilerici demokratlar .! abuk subuk savunmalara başladı" paylaşımında bulundu.

fetiyıldızkılıçdaroğlu