Önce İnsan Sonra Haber

Yerli, milli Lavrov!. ABD teknolojisi, ABD tarzı..

Lavrov’un sözcüsü de Rus diplomat hakkında çıkan iddiaları yalanlarken paylaşılan fotoğraf yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Magazin 15 Kasım 2022 Salı / 1 yıl önce
Yerli, milli Lavrov!. ABD teknolojisi, ABD tarzı..

Ekleyen: Kozmiktürk

Savaş devam ederken her fırsatta ABD karşıtı açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un G-20 Liderler Zirvesi’nin düzenlediği Endonezya’nın Bali adasında çekilen fotoğrafı uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Son dönemde sağlık problemleri yaşadığına ve Bali’de hastaneye kaldırıldığına dair iddiaların ayyuka çıktığı Lavrov, kaldığı otelden bir poz paylaştı. Lavrov’un sözcüsü de Rus diplomat hakkında çıkan iddiaları yalanlarken paylaşılan fotoğraf yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Kaldığı otel odasının balkonunda poz veren Lavrov’un üzerindekileri inceleyen Batı medyası ve sosyal medya kullanıcıları Rus yetkili ile alay etti. Sözcü'nün aktardığına göre Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild, “Lavrov’un paylaştığı görüntüde bir sorun var. Rusya, Batı’nın yaptırımlarını umursamadığını söylüyor, Batı’nın yaşam tarzını ve Batı teknolojisine bel bağlamadıklarını söylüyor. Fakat fotoğrafta Rusya’dan gelen açıklamaların boş propaganda olduğu görülüyor” yorumunu yaptı.

Gazete, Lavrov’un pozunu incelerken masada bir iPhone, kolunda Apple Watch olduğuna dikkati çekerek üzerindeki tişörtün üzerinde de ABD’li sanatçı Jean-Michel Basquiat’a ait bir tasarım olduğunu aktardı. Bild, “Putin’in yurt dışında güçlü ve bağımsız Rusya vizyonunu temsil eden Lavrov, Amerikan saati, Amerikan telefonu kullanıyor ve Amerikan modasından giyiniyor” ifadesine yer verdi.

Öte yandan 1988 yılında yaşamını yitiren Basquiat’ın eşcinsel ilişkiye girdiğini ve açık bir cinsel hayatı olduğunu yazan Bild, “Lavrov’un tişörtündeki tasarımı yapan Basquiat, Putin’in açıklamalarıyla çelişiyor. Rusya’da eşcinsellik yasak” yorumunu yaptı.

Bild, sosyal medyada da birçok kullanıcının benzer yorumlar yaparak eleştirdiğini okurlarına aktardı.

lavrovbalikıyafet