Önce İnsan Sonra Haber

Avrupa'da Türk takımları rüzgar gibiydi..

Yıllardır alınan kötü sonuçlarla ülke sıralamasında geri düşen Türkiye; takımların bu yılki skorlarıyla arayı kapatıyor.

Spor 16 Eylül 2022 Cuma / 2 yıl önce
Avrupa'da Türk takımları rüzgar gibiydi..

Ekleyen: Kozmiktürk

Avrupa kupalartındaki temsilcilerimizden 3 galibiyet ve bir de beraberlik geldi. Takımlarımız Avrupa gecesinde Türk rüzgarı estiirdi. ..

UEFA Konferans Ligi'nde Hearts'ı 4-0 deviren ve grup etabına harika başlayan temsilcimiz Başakşehir, 2. maçında Fiorentina'yı konuk etti. İtalyan devini Serdar Gürler (2) ve Bertrand Traore'nin golleriyle 3-0 mağlup eden Turuncu Lacivertliler, 2'de 2 yaparak gruptan çıkma yolunda büyük avantaj sağladı. Emre Belözoğlu'nun ekibi, kritik galibiyetle namağlup unvanını da korudu.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup etti ve ilk galibiyetini elde etti. Bordo-Mavililer'e galibiyeti getiren golleri Hamsik ve Trzeguet getirdi. Konuk ekibin tek golünü Nikolic attı.

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu 2. maçında konuk olduğu Cluj'u Max Gradel'in penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti. 7 eksiği bulunan, formaları ve diğer maç malzemelerinin Cluj Havalimanı'nda kaybolması nedeniyle Rumen ekibinin deplasman formasıyla maça çıkan Yiğidolar, bu sezon resmi maçlardaki ilk galibiyetini alarak derin bir nefes aldı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci maçında Rennes ile karşılaştı. Temsilcimiz, etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen 2 dakika arayla kalesinde gördüğü gollerle bir anda 2-0 gertiye düştü. Sarı Lacivertliler pes etmedi ve geri dönüşe imza atarak sahadan 2-2'lik sonuçla ayrıldı ve zorlu deplasmandan bir puanı çıkarmayı bildi.(Fanatik)

avrupatürktakımları