Önce İnsan Sonra Haber

Ermenistan'da zor da olsa kazandık..

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı deplasmanda Ermenistan’ı 2-0 mağlup etti.

Spor 25 Mart 2023 Cumartesi / 1 yıl önce
Ermenistan'da zor da olsa kazandık..

Ekleyen: Kozmiktürk

A Milli Takımımız, EURO 2020'deki hayal kırıklığı ve 2022 Dünya Kupası'na katılamamış olmanın verdiği üzüntünün ardından gözlerini tamamen EURO 2024'e çevirdi. Stefan Kuntz yönetimindeki Milliler, D Grubu'ndaki ilk maçına Ermenistan deplasmanında çıktı. Mücadeleyi Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 2-1 kazandık, gruba da 3 puanla moralli başladık.

Karşılaşma öncesi gerçekleştirilen seremonide İstiklal Marşımız okunurken Ermeni taraftarlar, ıslıklarla milli marşımızı protesto etti.

EURO 2024 Elemeleri'ne Ermenistan galibiyetiyle başlayan Ay-Yıldızlılar'da teknik direktör Stefan Kuntz skordan mutlu olsa da oyundan memnun kalmadı. Alman çalıştırıcı önemli açıklamalarda özeleştiri yaptı, formasyonu değerlendirdi. 

Son düdüğün ardından teknik direktörümüz Stefan Kuntz mücadeleyi değerlendirdi. Özeleştiri yaparak sözlerine başlayan Alman teknik adam, "Beklediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Gerçekçi olursak iyi oynadığımız ve kaybettiğim birçok maçım oldu. Bu maç farklı bir maçtı. İyi oynayamadık ama Türk Milli Takımı'nın maçlarına tarihsel olarak bakacak olursanız, iyi oynamayıp kazandığı maç azdır. Bu yüzden kazandığımız için mutluyuz" dedi.

'4'lü sistem daha iyi yansıdı'

Kötü oyununun nedenlerini açıklayan başarılı çalıştırıcı, "Oyunumuzdan kesinlikle memnun kalmadım. İlk 30 dakikada savunma oyuncularımın pas kalitesi düşüktü. Merkez orta saha oyuncularına oyuna katamadılar. Bu yüzden memnun değildik. Bekleri oyuna soktuğumuzda onların opsiyonları çok yoktu. Onlar oyuna katkı sağlayamadı. Bu yüzden 3'lü defansı 4'lüye çevirdik. Salih'i defansın önüne aldık ve bu sistem sahaya daha iyi yansıdı" ifadelerini kullandı.

663 gün sonra Milli Takım'a dönen Mert Günok, önemli kurtarışlara imza atarken 64. dakikada Enes Ünal-Kerem Aktürkoğlu işbirliği futbolseverleri adeta mest etti.

ENES ÜNAL'DAN AKIL DOLU PAS

İkinci yarının büyük bir bölümünde oyun üstünlüğünü elinde tutan Ay Yıldızlılar'ın aradığı gol 64. dakikada geldi. Kazanılan serbest vuruşta aceleci davranan ve Ermenistan savunmasının hiç beklemediği anda Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktaran Enes Ünal, bu hamlesiyle alkış topladı.

613. MAÇTA 237. GALİBİYET

A Milli Takımımız, tarihindeki 613. müsabakasına Ermenistan karşısında çıktı. Ay-yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 334'ü resmi, 279'u özel, toplam 613 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 237 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 yenilgi yaşadı. Milli takım, toplam 834 gol attı, kalesinde 876 gol gördü.Fanatik

türkiyeermenistan