Önce İnsan Sonra Haber

İnsanlı savaş uçağının sahip olduğu tüm teknolojilere sahip..

Kızılelma ile 'gelecekte bizde varız' diyoruz. Bu uçaklarla 5. nesil uçakların devrinin bittiği anlaşılacak.

Teknoloji 18 Aralık 2022 Pazar / 1 yıl önce
İnsanlı savaş uçağının sahip olduğu tüm teknolojilere sahip..

Ekleyen: Kozmiktürk

Baykar’ın öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar Kızılelma ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bayraktar TRT Haber'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kızılelma aslında bütün birikimimizle uçuyor. Cumhuriyet'imizin 100. yılından önce yetiştirmeye çalıştık. Bayraktar TB 2 dünyaya damga vurdu. İnsanlı savaş uçağının sahip olduğu tüm teknolojilere sahip. Bütün geliştirdiğimiz projelerde asla verdiğimiz sözden geriye düşmek istemiyoruz.

Bu projelerin birinde hata yapsanız gecikebiliyor. Ama biz başarıyla tamamladık. Kızılelma ülkemizin ilk insansız hava uçağı. 5. nesil savaş uçaklarının geleceği Kızılelma. Kızılelma insansız savaş uçağı olması sebebiyle büyük bir kuvvet çarpanı olarak karşımıza çıkacak.

Kuvvet çarpanı bir araya geldiğinde muharebe tarihinde devrim yapacak. Bunu da bugünden tarihe not olarak düşmek isterim. Kısa pistli gemilere inip kalkabilme kabiliyeti kazandıracak. Yeni dünyada artık oyun kurucu olarak biz varız. Bu anlamda bu uçuş çok kıymetliydi.

Kızılelma ile 'gelecekte bizde varız' diyoruz. Bu uçaklarla 5. nesil uçakların devrinin bittiği anlaşılacak.

Kızılelma'dan sonra uzayla ilgili projelerimiz var. Kızılelma yüzde 90 yerli .Teknolojiyi geliştiremezsek bağımsız olmamız da mümkün değil. Tüm projelerimiz aynı ruhu barındırıyor. Mücadelemizin merkezinde bağımsızlık duygusu yatıyor.

Birçok ülkeden 'birlikte geliştirelim' teklifi geliyor. Kızılelma insanlı savaş uçağının sahip olduğu tüm teknolojilere sahip."Türkgün

kızılelmaselçukbayraktar