Önce İnsan Sonra Haber

Savaşın ortasında bin km menzilli SİHA yaptılar..

Biz Ukraynalılar cimri insanlarız, bu yüzden bizim kamikaze SİHA’ları geri dönüş opsiyonuna sahip olacak.

Teknoloji 12 Aralık 2022 Pazartesi / 1 yıl önce
Savaşın ortasında bin km menzilli SİHA yaptılar..

Ekleyen: Kozmiktürk

Ukrayna savunma sanayi firmalarının çatı yönetim kuruluşu Ukroboronprom, yaklaşık bir ay önce bin kilometre uzaklıktaki hedefleri vurabilme kapasitesine sahip silahlı insansız hava aracı (SİHA) geliştirdiklerini açıkladı. Ukroboronprom Proje Yöneticisi Oleg Boldırev, geliştirilen SİHA’nın şu an test aşamasında olduğunu ifade etti.

Ukroboronprom Proje Yöneticisi Oleg Boldırev, Ukroboronprom tarafından geliştirilen yeni silahlı insansız hava aracının (SİHA) neredeyse hazır olduğunu ve şu an başarıyla test edildiğini anlattı. Currenttime.tv’ye konuşan Oleg Boldırev, Ukrayna’da bin kilometre uzaklıktaki hedefleri vurabilme kapasitesine sahip SİHA’nın geliştirildiğini bildirdi. Yeni geliştirilen silahın İran yapımı kamikaze SİHA’larına benzediğini belirten Boldırev, “SİHA artık test ediliyor. SİHA’lardan bahsederken kamikaze seçeneğinden bahsediyoruz. Ancak biz Ukraynalılar cimri insanlarız, bu yüzden bizim kamikaze SİHA’ları geri dönüş opsiyonuna sahip olacak.” dedi.

Bununla birlikte son zamanlarda askeri havaalanları da dahil olmak üzere Rusya’nın derinliklerinde meydana gelen patlamaların Ukrayna’da geliştirilen yeni SİHA ile bağlantılı olup olmadığı sorusuna Boldırev, “Bu soruya cevap veremem” şeklinde cevap verdi.

İKİ GÜNDE DÖRT İHA SALDIRISI

5 Aralık’ta Rusya’nın Saratov bölgesinde bulunan havalimanında sabah erken saatlerde bir patlama meydana geldiği ve patlama sonucu 2 askeri uçağın zarar gördüğü bildirildi. Ayrıca aynı gün Ryazan kentindeki havalimanında bir yakıt tankerinin patladığı aktarıldı.

Daha sonra Rusya, Ukrayna’yı havalimanlarına saldırmakla suçladı. Rusya Savunma Bakanlığına göre saldırıda Sovyet yapımı İHA’lar kullanıldı ancak hava savunma sistemleri yardımıyla düşük irtifada uçan bu cihazları düşürüldü.

Ertesi gün ise Rusya’nın Kursk kentindeki havalimanına ve Bryank kentindeki petrol depolama tesisinde insansız hava aracı saldırılarının gerçekleştirildiği duyuruldu.

Ukrayna konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.QHA

ukraynasiha