Önce İnsan Sonra Haber

Akşener ve Özel’e tarihi çağrı..

Şimdi dananın kuyruğunun kopacağı noktadayız. Bu noktada CHP ve İYİ Parti liderlerinin oturup bir kere daha düşünmelerinde yarar var.

Gündem 27 Mart 2024 Çarşamba / 4 hafta önce
Akşener ve Özel’e tarihi çağrı..

Ekleyen: Kozmiktürk

HAKAN ŞANLITÜRK yazdı..

31 Mart geldi sayılır. 3 gün sonra oylar kullanılacak. Adı yerel seçim ama sonuçları hiç yerel olmayacağa benziyor.

Türkiye sıkıntıda. Öyle büyük bir açmazdaki bizzat iktidarın ortağı Devlet Bahçeli, “Yeni yüzyılın kurtarıcısı olarak sizi görüyoruz” dedi.

Türkiye iyi haldeyse Bahçeli bu çağrıyı neden yapsın? O da bu problemli durumu sözleriyle tescil etmiş oluyor.

Pazar günü oy kullanacak vatandaşların sorumluluğu büyük. Türkiye’yi kurtarılacak hale getirenlere destek vermek harakiri yapmaktan farklı değil.

Baksanıza devlet ‘parti devleti’ oldu. Kanun, kural yok. Bakanların topu birden seçim alanlarında. Türkiye’nin televizyonu diye bildiğimiz TRT, AKP propaganda aygıtı olmuş. Muhalif aday ve partilerin reklamlarını da haberlerini de vermiyor.

Emekli, asgari ücretli AKP’nin yarattığı ekonomik bozukluğun faturasını öderken zenginler gününü gün ediyor. Sığınmacılar yaşarken Türk vatandaşları sürünüyor.

Sembol kentlerden İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, dahili-harici bedhahlarla kora kor mücadele veriyor. Ankara’da da Mansur Yavaş AKP’nin devlet gücüne rağmen zirvede.

Şimdi dananın kuyruğunun kopacağı noktadayız. Bu noktada CHP ve İYİ Parti liderlerinin oturup bir kere daha düşünmelerinde yarar var.

Neyi düşünecekler? Tekrar birlikte hareket etmeyi…

Hava puslu, seçimden sonra ateşli bir gündem bizi bekleyecek. Anayasa değişikliği ile kim bilir ne getirilecek? Ne çoraplar örülecek?

O yüzden Meral Akşener ve Özgür Özel’e, CHP ve İYİ Partililere çağrı yapıyorum. Oturun yeniden bir değerlendirme yapın. Avantajlı olduğunuz illerde birbirinize destek verin. Mesela, İstanbul’da İmamoğlu için İYİ Parti adayı çekilsin. Ordu’da, Isparta’da CHP adayları çekilsin.

Dahasını yazalım. CHP ve İYİ Parti maksimum oy almak için derhal şu illerde birlikte hareket etme kararı alsınlar.

İYİ Parti şu illerde CHP adayları lehine feragat edebilir:

Ankara, İstanbul, Balıkesir, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Muğla, Manisa, İzmir, Denizli, Aydın, Antalya, Adana, Hatay, Mersin, Kırklareli, Samsun, Bursa, Tekirdağ, Zonguldak, Giresun, Kırıkkale..

CHP’de şu illerde İYİ Parti adayları lehine fedakarlık yapabilir:

Ordu, Nevşehir, Çanakkale, Edirne, Uşak, Kars, Alanya, Isparta..

Bunlar benim önerilerim. Bu kadar çok olmaz derseniz İstanbul, Ankara ile de sınırlı tutabilirsiniz.

Ülke ve milletin yararına sonuç için bu yapılabilir. Üstelik partilerinin de faydasına olacak formüldür.

Seçimin kaderini bölücülerin değil Türk vatandaşlarının belirleyeceği gerçeğini dosta ve düşmana göstermek için görev sizi çağırıyor.

Haa siz liderler olarak bunu yapmazsanız da seçmen gereğini yapacaktır…

Ayrıca; Zafer Partisi İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu için de geçerlidir bu önerim...

Birleşin ki kazanasınız...