Önce İnsan Sonra Haber

Hande Fırat'a yazı yazdıracağınıza...

Ruslar, gazeteciler, think-tankler üzerinden bilgi ve mesaj almayı sevmezler ama işin daha kötüsü kamuoyuna yönelik mesajlarınızı, kendilerine yönelik 'olumsuz' mesaj gibi algılarlar.

Gündem 26 Mart 2024 Salı / 1 ay önce
Hande Fırat'a yazı yazdıracağınıza...

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

Emekli Ateşe-Siyasetçi Aydın Sezer'den Moskova saldırısı sonrası Hürriyet Yazarı Hande Fırat'ın yazdığı makaleye tepki geldi. Sezer, "Hande Fırat'a Moskova saldırısıyla ilgili yazıyı yazdıran güvenlik bürokrasisindeki zat-ı muhteremin nazik dikkatine: Bahsi geçen yazıda yer alan ifadeleriniz, Rusya'yı, saldırının arkasında DEAŞ-H olduğuna yönelik bir ikna çabası, tıpkı batının yaptığı gibi.." dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aydın Sezer'in ifadelerinin devamı şöyle:

"Ayrıca, "DEAŞ Horasan’ın ve arkasındaki aklın istikrarsızlaştırma hedefinde yer alan iki ülkenin, yani Türkiye ve Moskova’nın bu durumun net bir biçimde farkında olması gerekiyor. 'Ankara’nın Moskova’dan beklentisi, bu durumun farkında olunması ve bilgi, belge paylaşımının artırılması ve mücadeleye yönelik ortak bir çerçeve belirlenmesi' ifadesine yer veriyorsunuz. En iyi sizin bilmeniz gerekir ki, Ruslar, gazeteciler, think-tankler üzerinden bilgi ve mesaj almayı sevmezler ama işin daha kötüsü kamuoyuna yönelik mesajlarınızı, kendilerine yönelik 'olumsuz' mesaj gibi algılarlar. Benden söylemesi, diplomasi farklı şeydir, istihbaratçılık farklı. Hande Fırat'a yazı yazdıracağınıza, Moskova'daki soruşturmaya katılmayı düşünsenize. Karlov cinayetinde ortak çalışmıştınız."