Önce İnsan Sonra Haber

Akşener'in 'İmamoğlu-Yavaş' projesi tuttu..

CHP’ye yakın kaynaklar başlangıçta Akşener’e masadan kalkma noktasına varan sert eleştiri getirdiklerini ancak son süreçte Akşener’in izlediği stratejinin sahada karşılık bulması ile birlikte doğru bir adım yönünde kanaate vardıklarını ifade ediyor.

Gündem 25 Nisan 2023 Salı / 12 ay önce
Akşener'in 'İmamoğlu-Yavaş' projesi tuttu..

Ekleyen: Kozmiktürk

Fatih Erboz
Kozmiktürk-Özel

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde adayların ve partilerin çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

Millet ittifakının iki büyük partisi konumunda olan CHP ve İYİ Parti’de sahadan gelen anketler yüzleri güldürürken, her iki partinin de sahadaki kurmayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı dahil etmesinin olumlu sonuçlarını gördüklerini dile getiriyor.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere son günlerde seçim çalışmalarına hız veren ittifaklarda cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin seçim kampanyaları sahada tüm hızıyla sürerken Millet ittifakı partilerinin yüzü gülüyor.

Millet ittifakının iki büyük parti CHP ve İYİ Parti’nin sahadaki kurmayları ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahadaki etkisinin beklenenin çok üzerinde olduğuna dikkat çekiyor. Her iki parti yetkililerinin de ortak kanısı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na her iki büyük şehir belediye başkanının büyük katkı sağladığı yönünde.

CHP’ye yakın kaynaklar başlangıçta Akşener’e masadan kalkma noktasına varan sert eleştiri getirdiklerini ancak son süreçte Akşener’in izlediği stratejinin sahada karşılık bulması ile birlikte doğru bir adım yönünde kanaate vardıklarını ifade ediyor. İmamoğlu ve Yavaş’ın sadece iki büyükşehirde değil aynı zamanda Türkiye’de katıldıkları programlarda Kılıçdaroğlu’na verdikleri destek ile seçime etki ettiklerini de dile getiriyor.

İYİ Parti yetkilileri ise seçim süreci boyunca Akşener’in sadece cumhurbaşkanlığı seçimlerine katkı sağlamadığını aynı zamanda alanlarda İYİ Parti’ye olan ilgiyi de arttırdığını dile getiriyor. Deprem bölgesinde Akşener’e gösterilen ilgiden vatandaşın Akşener’e olan güveninin bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden parti yetkilileri aynı zamanda Akşener’in iki büyükşehir belediye başkanı ile katıldığı toplantılarda Kılıçdaroğlu’na büyük katkı sağladığı bunun sonucunun sandığa yansıyacağının şimdiden belli olduğu yorumunu yapıyor.

İYİ Parti kaynakları partinin oy oranına ilişkin ise seçim akşamı büyük değişikliğe hazır olun yorumunu yapıyor.

akşenerinbelediyebaşkanlarıstratejisi