Önce İnsan Sonra Haber

Masa'dan sürpriz isim beklentisi..

Millet ittifakı partilerinin 13 Şubat’ta gerçekleştireceği toplantı öncesinde kulisler hareketli.

Gündem 6 Şubat 2023 Pazartesi / 1 yıl önce
Masa'dan sürpriz isim beklentisi..

Ekleyen: Kozmiktürk

Fatih Erboz
Kozmiktürk-Özel

Millet ittifakının 13 Şubat’ta gerçekleştireceği toplantı öncesinde kulisler ısındı. Millet ittifakının adayının kamuoyunda beklentinin aksine sürpriz bir isim olabileceği de kulisler de dillendirilmeye başladı.

Millet ittifakı partilerinin 13 Şubat’ta gerçekleştireceği toplantı öncesinde kulisler hareketli. Kamuoyunun beklentisinin aksine sürpriz bir ismin de açıklanabileceği ifade ediliyor.

CHP ve İYİ Parti’ye yakın kaynaklar kamuoyunun isim beklentisinin çok fazla olduğunu ancak ittifak partilerinin bu konu üzerinde sessizliğini korumaya devam edeceğini ifade ederken, sürpriz olabilir ifadelerini de kullanmaya başladı.

AKP’nin oy oranının her geçen gün azalması, MHP’nin oy oranının ise beklenen seviyede olmadığına dikkat çekilirken, Millet ittifakı yetkilileri TBMM çoğunluğunun muhalefette olacağını ileri sürmeye devam ediyor.

Altılı masa ifadesinin artık geride kaldığına dikkat çeken parti yetkilileri Millet ittifakının artık bir bütün olarak hareket ettiğini dolayısıyla ne şartta olursa olsun bir kırılmanın şu an için söz konusu olmadığını dile getiriyor.

Kamuoyunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik bir açıklamanın beklendiğine dikkat çeken Millet ittifakı yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylıklarının da şu anda söz konusu olmadığını dile getiriyor.

Aynı zamanda Millet ittifakı yetkilileri toplantıda tüm detaylar ele alındıktan sonra sürpriz bir ismin de açıklanabileceğini belirtiyor. Bunun yanı sıra Millet ittifakının 6 lideri ve 11 büyükşehir belediye başkanının seçim çalışmaları için sahada olacağı ve bunun için de program hazırlandığı ifade edildi.

altılımasasürprizisim