Önce İnsan Sonra Haber

İşte Rusya'nın düşman ülkeler listesi..

Lavrov, dost olmayan ülkelerin Rusya’ya girişi konusunda vize kısıtlaması getirmeye hazırlandıklarını duyurdu.

Dünya 29 Mart 2022 Salı / 2 yıl önce
İşte Rusya'nın düşman ülkeler listesi..

Ekleyen: Kozmiktürk

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’ya yönelik yaptırım kararı alan ülkelerin, “dost olmayan ülkeler” listesine alındığını açıkladı. Lavrov, Rusya’nın ilan ettiği “dost olmayan ülkeler”den Rusya’ya girişlerde, vize kısıtlaması getirileceğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi bir ayı geride bıraktı. Saldırılarına aralıksız devam eden Rusya’nın işgal girişimini uluslararası kamuoyu tanımıyor. Bu kapsamda Rusya’yı kınayan ülkeler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus yetkililere karşı yaptırım uygulamaya devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu yaptırımlara katılan ülkelerin “dost olmayan ülke” listesine alındığını açıkladı. Bunun yanı sıra Lavrov, dost olmayan ülkelerin Rusya’ya girişi konusunda vize kısıtlaması getirmeye hazırlandıklarını duyurdu.

Rusya hükumeti, “dost olmayan ülkeler” listesini 7 Mart’ta onaylamıştı. Onaylanan listede ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık, Güney Kore, Japonya, İsviçre ve Singapur gibi ülkelerin yanı sıra Rusya’ya yaptırım uygulayan 15 ülke daha yer alıyor.(QHA)

rusyadüşmanlarlistesi