Yerel seçimlerin ardından bir anda popüler Genel Başkan konumuna gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile seçimlerin mağlubu AKP'nin lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşecek olması sıcak gündem. Dün bu buluşmanın Perşembe günü öğleden sonra gerçekleşeceği duyuruldu.

İkili yerel seçim sonrası ilk yüz yüze teması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda sağlamış ve sıcak bir hava estirmişlerdi.

CHP'de Özgür Özel'in Erdoğan'la görüşmeye gitmemesi gerektiğini savunanlar var. Bu kesim "Eğer Erdoğan seçimden mağlup çıkmasaydı Özgür Özel'le görüşür müydü?" diye soruyorlar. Yine bu düşünceyi paylaşanların bir endişesi de Erdoğan'ın Özel'i 'kandırabileceği!' ekseninde. Bunu da Erdoğan'ın geçmişte Kılıçdaroğlu ile kurduğu ilişkiyi misal vererek dile getiriyorlar. CHP'de Erdoğan'a güvenin çok zayıf olduğunu da vurgulamak da yarar var.

Erdoğan için, "Bir yandan seçim sonuçlarının yarattığı fırtınayı dindirmeye çalışırken diğer yandan da yeni oyun kurguluyor" değerlendirmesi yapsak yanlış olmaz. Tayyip Bey'in MHP ve Devlet Bahçeli ile de sorunlar yaşadığını kamuoyuna yansıyan gelişmelerden yola çıkarak söyleyebiliriz. Nitekim, Devlet Bahçeli'nin, Ferdi Tayfur parçasıyla verdiği mesaj çok çarpıcıydı ve o mesajın muhataplarının da muhalefet olmadığı açıktı.

Tayyip Bey ile Devlet Bey dün bu atmosferde Bahçeli'nin evinde buluştu. 45 dakika süren görüşmede neler konuşulduğu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ı uğurladıktan sonra, programı izleyen basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi. Sağlığıyla ilgili sorulara da 'Hamdolsun iyiyim' yanıtını verdi.

Öncelikle demokrasilerde görüşme, müzakere gayet doğaldır. Siyaset kurumunun ülke sorunlarının çözümü doğrultusunda pozitif tavır sergilemesini yadırgamak doğru olmaz. 

Özgür Özel'in Perşembe günü Erdoğan'la randevuya yalnız mı yoksa heyetle mi gideceği önemli bir ayrıntı. O görüşmede tutanak tutulup tutulmayacağı yani konuşulanların kayıt altına alınıp alınmayacağı diğer ayrıntı. Tabi bir de CHP'nin bu yöndeki yaklaşımına Erdoğan cephesinden gelecek bakış açısı da önemli. Erdoğan belki böyle bir tavır karşısında 'görüşmüyorum' da diyebilir.

Bizim gazeteci arkadaşların atladığı bu ayrıntıları dün CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a sordum. Parlamento Muhabirleri Derneği'nin 60. yaşını kutladığımız TBMM'deki etkinliğe o da katılmıştı. Ortam uzun konuşmaya müsait değildi ama ben yine kalabalığın içinde kendisini görünce ayaküstü soruları yönelttim. Görüşme öncesi gündem olacak hususların başında geliyor kanaatime göre...

Soru: Özgür Bey Erdoğan'la görüşmeye yanlız mı gidecek?

Yanıt: Hayır, yalnız gitmeyecek.

Soru: Görüşmede tutanak tutulacak mı? Kayıt altına alınacak mı?

Yanıt: Olacak. Organize ediyoruz..

Soru: Erdoğan cephesinden böyle bir tutuma karşı olumsuz tavır var mı?

Yanıt: Yok.

Günaydın'ın sözlerinden CHP ve Özgür Özel'in Erdoğan randevusuna kılı kırk yararak hazırlandığı izlenimi çıkıyor. Zira usta siyasi figür Erdoğan'ın kendilerini zor durıumda bırakmasından çekiniyorlar. O nedenle de herhangi bir tartışmada kamuoyu nezdinde kendilerini sağlama alma hesapları var.