Önce İnsan Sonra Haber

Almanya'da nargile kafeye saldırı, çok sayıda ölü var

Yetkililer, olay yerinden kaçtıkları belirlenen saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldığını belirtti.

Dünya 20 Şubat 2020 Perşembe / 4 yıl önce
Almanya'da nargile kafeye saldırı, çok sayıda ölü var

Ekleyen: Kozmiktürk

Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırı sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Yetkililer 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 kişinin yaralandığı ve Tobias R. isimli saldırganın da evinde ölü olarak bulunduğu saldırı Almanya’nın Hanau kentinde bulunan iki nargile barına düzenlendi.

Olay sonra bölgeye çok sayıda güvenlik ve sağlık ekipleri gönderildi. Yetkililer, olay yerinden kaçtıkları belirlenen saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldığını belirtti. Medya kaynakları, saldırganların ilk olarak kent merkezindeki bir bara ateş açtığını daha sonra kentin Kasselstadt bölgesindeki başka bir bara yöneldiğini kaydetti.

Bild, Kesselstadt’ın ana meydanı Kurt-Schumacher-Platz’da da silah seslerinin duyulduğunu belirtti. .Yaklaşık 100 bin nüfuslu Hanau kenti Hessen eyaletinde bulunuyor.

Saldırılar yerel saatle 22.00 sıralarında meydana geldi. Kafelere gerçekleştirilen saldırılardan ilkinde 3 kişi hayatını kaybetti. İkinci saldırı ise buraya çok yakın mesafedeki bir başka kafeye düzenlendi.  Polis, yaralılardan birinin daha sonra öldüğünü duyurdu.

Alman polisleri 2 kişi olduğu iddia edilen ve koyu renk bir araçla kaçan saldırganları yakalamak için bir eve operasyon düzenledi. 

İtiraf mektubu ve bir video bırakan saldırganın mektubuna 'bazı halkların yok edilmesi gerektiğini' yazdığı belirlendi. Hayatını kaybedenler arasında resmi olarak açıklanmasa da Türklerin de olduğu iddiası sürerken saldırıya uğrayan büfenin sahibi Kemal Koçak Hürriyet'e konuşarak bu iddiayı doğruladı. Koçak, "Gökhan'ım gitti, Ferhat'ım gitti. Kardeşlerimizi çocuklarımızı vurdular" dedi.

POLİS BASKIN YAPMIŞTI

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde polis, Cumartesi gecesi altı kentte başta nargile bar ve kafeler olmak üzere birçok mekâna eş zamanlı baskınlar gerçekleştirilmişti. Dortmund, Essen, Duisburg, Bochum, Recklinghausen ve Gelsenkirchen'deki baskınlara, yaklaşık bin 300 güvenlik görevlisi katılmıştı.

Yetkililer, operasyonlarda Arap kökenli aşiretlerce kurulan suç örgütlerinin hedef alındığını açıkladı. Bild gazetesi, polisin özellikle Lübnanlı aşiretlere odaklandığını bildirmişti. Deutsche Welle’nin haberine göre; polis sözcüsü Oliver Peiler, yerel saatle 21'de düzenlenen eş zamanlı baskınlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sık sık yaptığımız gibi, bu gece de çok sayıda nargile barı kontrol ettik. Çünkü nargile barlar, bu aşiretlerin üyelerinin barındığı yerler konumunda" demişti.

Alman medyası, aşiretlerin nargile bar, kafe, bahis bürosu ve kumarhaneleri kara para aklama ve diğer yasa dışı faaliyetler için de kullandığını belirtti. Essen polisi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, baskınlar sırasında üzerinde nakit 9 bin euro bulunan bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Polis, söz konusu kişinin bu parayı yasal yollarla edindiğini yetkililere ispatlamak zorunda olduğunu savundu.Operasyonlarda onlarca kişiyle ilgili arama yapılıp bazı mallara da el konuldu. Alman polisine baskınlarda gümrük yetkilileri, vergi görevlileri ve itfaiye ekipleri de eşlik etti.

almanyanargilekafeyesilahlısaldırı