Önce İnsan Sonra Haber

Özel Kuvvetler 3 noktadan giriş yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri şanına yakışır şekilde Barış Pınarı Harekatı'nı icra ediyor...

Gündem 9 Ekim 2019 Çarşamba / 5 yıl önce
Özel Kuvvetler 3 noktadan giriş yaptı

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

TSK'nın Barış Pınarı Harekatı hızlı başladı başarıyla sürüyor. 

Saat 16'da hava ve karadan bombalamayla başlayan harekatta kara harekatı da başladı.

Türk Özel Kuvvetleri'nin öncülük ettiği askerler 3 farklı noktadan hedeflere ilerlemek üzere Suriye'ye giriş yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı kara harekatının başladığını saat 22.27'de twitter adresinden, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı" ifadesleriyle duyurdu.

Terör örgütü gferçek yüzünü göstererek değişik yerlerde sivillere saldırdı, bombaladı.

Teröristler Ceylanpınar ve Nusaybin'de de sivillerin yaşadığı yerlere roket attı. 

Resulayn'da teröristler TSK'nın havadan operasyonunu engelleme amacıyla lastik yaktığı görüldü.

TSK, Mehmetçik korkusundan ne yapacağını şaşıran bazı teröristler üniformalarını çıkararak sivillerin arasına karıştı.

KKTC Başbakanı Tatar, "Türkiye’nin kendisine yönelik terör tehditini ortadan kaldırmak, Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği 'Barış Pınarı' askeri harekatı başlamıştır. Kıbrıs Türk’ü daima olduğu gibi Türkiyemizin yanındadır. Dualarımız Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içindir" mesajıyla TSK harekatına destek verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, "Türkiye Cumhuriyeti devletimizin başlattığı #BarışPınarıHarekatı'nda kahraman ordumuzu mansur ve muzaffer etmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Mevla'm Mehmetçiklerimizi PKK/YPG, IŞİD gibi terör örgütleri ile tüm düşman saldırılarından korusun, emin ve muhafaza eylesin" mesajını paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Operasyon yapıldığı bölgeleri Köy köy, mahalle mahalle biliyoruz.Bize harekat başladığından itibaren öteki taraftan da bilgiler geliyor. Aşiretler var. 'Sizlerle birlikteyiz. Şu kadar adam sizinle birlikteyiz. Bize hangi görevi vereceksiniz' diyorlar." açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Güvenliği için Suriye'de PYD'ye operasyonu yapan Türkler olunca başta Araplar olmak üzere, dünya devletleri nasıl da hop oturup hop kalkıyor. Ama binlerce km.den gelenlere ses yok. Zira Türkler ne Araplara ve ne ABD'lilere benzer. Uyuyan devi uyandırdılar. Geçmiş olsun size..." dedi.

tskbarışpınarıkaraharekatı