Önce İnsan Sonra Haber

Futbol takımının inadına.. Fener potada 4'lü finalde..

Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi.

Spor 9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 hafta önce
Futbol takımının inadına.. Fener potada 4'lü finalde..

Ekleyen: Kozmiktürk

Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70'lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four'a yazdırdı. Maçın ardından Sarı Lacivertlilerin sevinci görülmeye değerdi. Özellikle Sarunas Jasikevicius'un taraftara mesajı dikkat çekti. Ayrıca maçın ardından Monaco'nun yıldızı Mike James'in görüntüsü dikkat çekti.

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague play-off serisi 5. maçında Fransız ekibi Monaco'yu deplasmanda uzatma giden mücadelede 80-79 mağlup ederek seride durumu 3-2'ye getirdi ve adını 6. kez Final Four'a yazdırdı.

JASİKEVİCİUS: BERLİN'E HAZIRLANIN 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Sarunas Jasikevicius "İnanılmaz hissediyorum. Sıradaki adım diye bir şey düşünemiyorum. Şu anda düşündüğüm tek şey İstanbul'a nasıl gideceğimiz. Efsanevi bir uçuş olacak. Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum Berlin'e hazırlanın." ifadelerini kullanarak mutluluğunu dile getirdi.

TARIK BIBEROVIC: ÇOK MUTLUYUM VE GURULUYUM 

Maçın kritik anlarında yine sahneye çıkan ve bu sezon performansıyla öne çıkan Tarık Biberovic, "Şu anda ne yaşadığımı anlayamıyorum. Gerçekten çok mutluyum ve gururluyum. Çok büyük karakter koyduk ve tarihte bir ilki başardık. Her maç neredeyse son topa kaldı. Konsantrasyonumuzu kaybetmedik ve Final-Four'a yükseldik. Çok gururluyum." sözlerini sarf etti.

PAPAGIANNIS: İNANILMAZ GURULUYUZ 

Monaco serisinin en önemli isimlerinden biri olan ve özellikle savunma anlamında Fenerbahçe'nin en iyilerinden biri olan Georgios Papagiannis maçın ardından "Şu anda aklım bomboş gerçekten bir şey düşünemiyorum. Kariyerimde ilk defa 5 maçlık bir seride oynadım ve kazandık. Çok mutluyum. Final-Four'dayız, bunu başardık. İnanılmaz gururluyuz. Sezonun başından beri bunun için çalışıyorduk ve başardık. Bundan sonra iki maç daha var ve taraftarı gururlandırmak istiyoruz." dedi.

GUDURIC: HER YERDE EN BÜYÜK FENER 

Melih Mahmutoğlu ile takımın en eskilerinden biri olan Marko Guduric, "İnanılmaz gururluyuz. 2019 yılından sadece Melih ve Tarık kadroda. Geçen sezon 5. maçta kaybettik ama şimdi tarihe geçerek başardık. Kobe Bryant'ın dediği gibi, 'İş daha bitmedi'. İki önemli maç oynayacağız ve bunları da kazanmak istiyoruz. Bizi takım eforumuz buraya getirdi, kimse bireysel olarak iyi oynamadı ancak iyi takım olarak kazandık. Her yerde en büyük Fener." ifadelerini kullandı.

SERTAÇ ŞANLI: HAK ETTİĞİMİZ GALİBİYET OLDU 

Sertaç Şanlı maçın ardından, "Sonuna kadar hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Sakatlıklar oldu, eksikler oldu, ekstra olmaması gereken şeyler oldu ama Final-Four'a yükselmeyi başardık. Herkes kendini hazır tuttu takımdaki, herkes kendisini hazır tuttu. Maç içerisinde sakatlık yaşadım ama Papagiannis'i dinlendirmek için 3-5 dakikada oyuna girmeye çalıştım. Takım olarak yükselmeyi başardık." açıklamalarında bulundu.

MIKE JAMES GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Monaco'nun yıldız oyuncusu Mike James, Fenerbahçe'ye elendikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı.(Fanatik)