Yerel seçim iktidar açısından bugüne kadar ki belki de en sıkıntılı sürece sahne oluyor.

Özellikle Büyükşehirlerde durum iç açıcı değil. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu beklenenin üzerinde performans sergiliyor ve halka kendini kabul ettirdi. Başka ifadeyle İstanbul seçmeni İmamoğlu’nu benimsemiş görünüyor.

Antalya da Muhittin Böcek iktidar adayı Menderes Özel'e karşı önde gidiyor. 

Adana'da muhalefetin adayı Zeydan Karalar iddialı durumda.

Araştırmalara göre İzmir CHP adayı tartışılsa da seçmenin tercih edeceği kişi olacak.

Ankara da ise Mansur Yavaş rüzgarı sert esiyor. Yavaş seçim kampanyası yapmasa da seçimi rahat kazanacak konumda. Diyorlar ki, “Mansur Yavaş gaf yapmasın yeter…”

Hal böyle olunca Ak Parti’nin Ankara Adayı Mehmet Özhaseki için tehlike çanları çalmaya başladı bile…

Yapılan anketlerde Mansur Yavaş’ın bazen 8 bazen 10 puan gerisinde çıkan Özhaseki’den Ak Partililer de ümidi kesmiş görünüyor. İktidar cephesinde, “Özhaseki ile seçimi kaybediyoruz. Buna bir çare lazım” görüşü yaygın.

Parti yetkililerinin bu realiteye karşı formül peşinde oldukları gelen haberler arasında.

Sahadaki bazı gelişmeler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ediyor. Soylu geçen Cumartesi Keçiören’de Pazar’da Sincan’da boy gösterdi. İşin dikkatlerden kaçan yanı gerek Keçiören gerekse Sincan temasları sırasında Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki Bakan Soylu’nun yanında değildi. Bu durum ‘istemem’ tavrından mı kaynaklandı bilmiyorum lakin önemli bir gösterge diye düşünüyorum.

Soylu’nun Ankara’da sahaya sürülmesi Ak Parti’nin aday değişikliği yapacağına dönük iddiaları güçlendiriyor. Deniliyor ki, sağlık sorunları gerekçe edilerek özhaseki geri çekilip Soylu aday yapılabilir. Bu iddia şimdiye kadar cılız şekilde dillendiriliyordu ama bu sefer çok güçlü.

5 dönemdir elinde tuttuğu Ankara Belediyesi’ni kaybetme olasılığı ortaya çıkınca Ak Parti’nin çare aradığı gerçek. Bu arayış Süleyman Soylu’ya gidecek gibi de… Çünkü ateş olmayan yerden duman çıkmaz...

Ama “Bu saatten sonra Soylu ile neticeye ulaşılır mı?” sorusunun yanıtı da ortada duruyor. İktidar Ankara’da epey sıkışmış halde. Bakalım bu darboğazı atlatabilmek için hangi formülü seçecek. Ve bu seçenek ne derece işe yarayacak…