Ak Parti ve MHP 'Cumhur İttifakı' adını verdiği modelle seçime giriyor. Cumhurbaşkanı adayları Tayyip Erdoğan. Başbakan Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın başvurusunu YSK'ya giderek bizzat yapacaklar.

Muhalefet cephesinde de itifak çalışmaları vardı. Kamuoyuna "anlaşmaya varıldı" diye mesaj yansıtıldı.

Meclis kulislerinde rastladığım Yusuf Halaçoğlu ise "henüz kesin bir durum" yok dedi. Halaçoğlu, CHP ile ittifak yapılmasına soğuk bakıyor. İYİ Parti'nin SP ve DP ile beraber ittifaka gitmesini savunuyor. Gerekçesini ise "CHP ile ittifak bizim oylarımızı azaltır" şeklinde.

İddiasına göre Meral Akşener'de kendisiyle aynı kanaatte.

Bu konudaki diğer kulis bilgisine göreyse, CHP, İYİ Parti, SP ve DP Genel Başkanları yarın (Perşembe) saat 16'da ittifak anlaşmasını imzalayacaklar. Buluşacakları adres ise Ankara'daki bir otel. 

Meclis kulisinde CHP'li Ömer Fethi Gürer ile karşılaştım. "Genel Başkan ne derse onu yaparız" dedi. Aldığım izlenim İYİ Parti'ye geçen 15 vekilinin CHP'den ve de liste başı olarak aday gösterileceğine dönük.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu olmayı sürdürüyor. CHP milletvekilleri, gazeteciler, vatandaşlar, iktidar... Herkes ismi merak ediyor. Şunu kesinlikle vurgulamak gerek; eğer Prof. Yılmaz Büyükerşen'in yaş dezavantajı olmasaydı aday olma olasılığı çok yüksekti.

Adaylık için adı geçenlerin bazıları müthiş kulis yapıyor. Kararı açıklayacak olan Kılıçdaroğlu'na gelen telefon çok. Ahmet Özal'la konuştum. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme fırsatı bulmuş. Adaylıkla ilgili de İlhan Kesici ismini önermiş.

Gelinen noktada kimin şansı yüksek derseniz...

Eğer CHP partili birini aday olarak açıklarsa Muharrem İnce daha şanslı görünüyor. Kulislerde rastladığımda keyfi yerindeydi. Biraz da heyecanlı buldum kendisini.

Meclis'te dedikodu çok ama kafanızı fazla yormak istemem.

Sevgiyle kalın...