Halil İbrahim Özsoy eski Sağlık Bakanımız. Mütevazi, espirili, zeki, çalışkan bir bakandı.

ANAP döneminde görev yapan Özsoy Afyonkarahisar'dan. Kendisi de doktor. 

Halil Abi ile 20 seneyi aşkın dostluğumuz var. Çok sevdiğim bir isimdir. Çok anımız var kendisiyle. Ailesini, çocuklarını tanırım. Güzel bir ailedirler.

Şu sıralar hastanede sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Kendisini ziyaret ettim. Ağır bir problem yaşıyor. İnsanın sevdiklerini hastane ortamlarında ciddi sağlık meseleleriyle uğraşırken görmesi kolay değil. 

Kendisine, "Halil Abi daha yapacak çok şeyimiz var. Kendine gel, ayağa kalk" diye moral verdim. Dinledi, gözlerinden damla damla yaş geldi. Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemedim.
 
Doktoru arkadaşıymış. Prof. Ahmet Demirkazık ismi. Anlatılanlardan sonra Demirkazık hakkında pek iyi hisler oluşmadı bende. 

Şimdi süreci bekliyorum. Umarım olumlu sonuçlanır. Yoksa o doktora bir iki laf etmeden duramayacağım.

Halil Abi dualarım seninle, lütfen atlat şu illeti...

PAPAZ MEVZUSU

Uzun zamandan beri ABD ve Türkiye arasında kriz eksik olmuyor.

Son kriz Papaz Brunson. Amerikalılar 'o masum, serbest bırakın' diyor. Türkiye ise 'konu yargının sorumluluğunda' karşılığını veriyor.

Dünya'nın Kovboy'u kaba kuvvet ve tehditle istediğini yaptırmaya alıştığı için bu kez sözünün tutulmamasından rahatsız. Öfkelendikçe mantıksız tavırlar sergiliyor.

Bu eksende son tutarsızlıkları Türkiye'yi tehdit etmek oldu.

Önce Başkan Yardımcısı Pence, ardından Başkan Trump düşmanca bir üslup ortaya koydu. Pence'nin, "Brunson'u derhal serbest bırakın, yoksa sonuçlarına katlanırsınız" açıklaması hangi diplomatik kurallara uyuyor doğrusu merak ediyorum.

Amerika'nın buna benzer baskılarına örnek çok. Mesela bir çocuk hikayesi hatırlıyorum.

Milliyet'te görev yaptığım dönemde yakından takip etmiştim. Türk baba kendisini kobay gibi kullandığının farkına varması sonrası Amerikalı karısından olan çocuğunu alıp Türkiye'ye gelmişti. 

Bu gelişme sonrası Amerikalıların her türlü baskısı sözkonusu oldu. ABD Başkanı dahi konuya müdahil olup, Türk yetkililerden çocuğu istedi. Sonuçta Türkiye o çocuğu burada tutamadı, çocuk babadan koparıldı.

Şimdi baskı yapılan kişli bir Papaz. Bakalım Türkiye pes edecek mi?