Elektrik kesilmiş de ceset morgda kokmuş... Ne diyeceğimi bilemiyorum..

Mübarek Kurban Bayramı arifesinde, hiddet ve üzüntüden kan beynime vuruyor.. Bu kadar yeteneksiz, beceriksiz, sorumsuz insanlar elinde mi kaldık?

30 Ağustos Zafer Bayramını yaşadık. Lefkoşa Mezarlığındaki şehitliklere uğrayıp bir fatiha okuyanı görmedim. Ama, bu gün, halk Mezarlığa akın etti. Sabah saat 00.70'de mezarlıkta, yakınlarımın mezarlarını ziyarete gittim... Dualar okudum. Allah, kabul etsin..

Şehitliğe geçtim... Tütsü, buhur yaktım, dualar okudum ve giriş kapısında, yol kenarında durdum. Gelen geçti, bu yana bakmadı bile. Dayanamadım ve "Burada yatan şehitlerimizi de niye ziyaret etmiyor, bir fatiha okumuyorsunuz" diye bağırdım. Kimileri yüzüme sertce baktı, kimileri gülümsedi, mırıldandı ve geçip gitti. Çok kızdım, bağırdım çağırdım, ağladım... 1 - 2 mezarda tek karanfil gördüm hepsi o kadar. Onları da yakınları hatırladı... Ya orada yatan yüzlerce şehide hiç mi saygı yok!

Nankör utanmaz insanlar? Orada yatanlar ne için kara toprağın bağrına düştü? Vatanı, milleti güvende olsun, özgürce, insan gibi yaşasın diye değil mi? Nerede o insanlar ki kendileri için kanlarını canlarını verdi bu şehitlerimiz. Gelip geçmeden, 1 - 2 dakikalığına durup bir fatiha okuyamaz mı insan? Ama, resmi tören oldu mu, sıraya girerler, ben de buradayım şovuna baş vururlar. Hele resepsiyon, yeme içme gösteriş oldumu koşanlara ne demeli?

Şehitlerini, bayramdan bayrama olsun hatırlamayan, ziyaret etmeyen, bir dua okumayan insanlara ben insan demeye çekiniyorum. Yazıklar olsun...

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Bakınız bu fotoğrafa. Dün, Lefkoşa şehitliğinin bir yanındaki hazin manzara bu idi... Mezarları çiçek ve ziyaretçi ile dolması gereken şehitlerimiz, maalesef, yalnızlığa ve hüsrana gömüldü. Belki bu yazıyı okuyanlar şehitliklere de uğrar ve dualar eder, minnet borçlarını şehitlerimize öderler.

Kendi ana babalarını ve yakınlarını senede bir ziyaret eden veya hiç etmeyen düşüncesizlerden ne bekleriz ki!

Şehitlerin kemiklerini sızlatan nankör, çıkarcı, bencil, düşüncesiz insanları kınıyorum.