1955 lerden beri, uğradığın  saldırıların, can, mal kayıplarının, göçlerinin  hesabını hiç  sormayacak mısın? 

Katil, EOKAcı Rum teroristler, İngilizlerden  baskı görmüş, işkenceye uğramış diye , davalar açtı, tazminatlar talep etti...Vee...sonunda İngilizden  bir milyondan fazla  Euro tazminat almaya EVET dedi. İşkence gören 33 EOKAcı tazmin de ediliyor. Duyduk duymadık demeyin..İngilizleri arkadan kahpece vuran öldürenler  tazminat da alıyor...Ya, benim masum  halkım. Yıllarca saldırıya uğramadı mı...evini barkını canını  bağını bahçasını kaybetmedi mi ?  Baskılara, işkencelere maruz  kalmadı mı ? 

Hep sineye çekti,  ve sadece ağlayıp sızladı..Pek ala, dünyada, Avrupada  veya herhangi bir yerde, mahkemede  hak hukuk aradık mı ? Dava açtık mı ?  (Pardon, 1-2  açan oldu ve geri Güneydeki malını da aldı tazminatını da) 

Çabuk hırsızlar gibi, ev sahibini yine çok akıllı Rumlar bastı..Hem öldürdü, hem yaktı yıktı, bombaladı hem de  ardından  tazminat başvurusu yaptı ve  para da aldı..Bizler de   , hep hava aldık, onu bile alamadığımız zamanlar olmasına rağmen, kimseden hiç bir talebimiz olmadı.

1974 de  hem darbe yaptılar, savaş başlattılar..hem de mağlup olunca   talepler sıraladılar, dava açtılar ve kazandılar. Unuttunuz mu, Titina Loizidu, Maraştaki  evlerine gidememiş, kullanamamış, gelir sağlayamamış diye AB mahkemelerine başvurdu. Dava açtı ve milyonlarca lira tazminat aldı. başka örnekleri de var...

Biz , az mı mal , can kaybettik, az mı işkence ve baskı gördük,az insanımız  mı yollardan kayboldu?  Ne yaptık, kime başvurduk, kimden ne istedik ? Kimseden.  Girişimde  bile bulunmadık. Müzakere masasında dahi bir gün  kayıplarımız hakkında talepde bulunduk mu, tazminat istedik mi  ve   en acısı hep ağladık sızladık...

Bari, çok geç kalmadan, bizler de  harekete geçelim. EOKA katilleri  1955-58 yılları arasında baskıya ve işkenceye maruz kalmış diye, yıllar sonra İngilizden tazminat kapmayı da başardı. İnanmak güç, ama , olay ortada. GERÇEK..Sesini yükelt   ey masum, fedakar halkım... Sen  de hesap sor,.

1955-63-74 de  kaybettiklerine karşılık tazminat iste, haklarını savun. Oturup, ağlamak olmaz. Ağlamayan çocuğa  zaten meme de yok, derlerdi.