BU GÜN..BAŞKA BİR GÜNDÜR ...

35 YIL ÖNCE, KKTC yi, devletimizi ilan ettiğimiz gündür...

Rahmetli liderimiz Dr. Fazıl Küçük'ü Meclisimize götürdük. Çok hasta idi...

Yanıbaşından hiç ayrılmadım...

"Bu hasta halimle, yeniden doğmuş gibi hissederim. Devletimizin ilanını gördüm. Tekrar hayata döndüm" demişti...

Ömür boyu verdiği mücadelenin  meyvesini görmekten çok mutlu olmuştu.
 
ABD ve BM  hemen, "tek yanlı bu ilan geçersizdir. Tanımıyoruz. Bütün devletlerin  tanımaması Çağrısı yapıyoruz" gibi bir karşı duruş almışlardı.

Halkımız, coşku ile Saray önünde Atatürk Meydanı'nda toplanmış ve bayram yapıyordu...

Dr. Küçük'ü, Ahmet Akar kardeşimle  yardımlaşarak miting alanına getirmiştik. Halk onu, o da halkı sevinç ve gururla selamlamıştı..

Resmen tanınsa da  tanınmasa da KKTC vardır, kökleşmiş ve güçlenmiştir.  Onu sonsuza dek yaşatmak  hepimizin görevidir, gurur kaynağımızdır...

KKTC kolay yaratılmamıştır. Gençlerimize anlatılmalıdır. Nice can, kan vererek, baskılara, saldırılara göğüs gerilerek, göçlere ve ızdıraplara  direnen bu halkın, bağımsızlık, özgürlük hakkıdır. Bu hakkımızdan asla feragat etmemeliyiz. Anavatan desteği ve yardımları ile, ele ele her türlü engel, zorluk, sıkıntılar aşılmıştır, aşılacaktır. 

Bir devlet ilan etmek kolay değildir. Her gün, şaka olsun diye, devlet ilan edilemez. Bunu bilelim ve KKTC yi daha da güçlendirerek yaşatmaya bakalım. Sıkıntılar  olabilir..
İnanılmaz badireler, zorluklar, sıkıntılar atlatan Kıbrıs Türk halkı, özgürlüğünün, bağımsızlığının , devletinin kıymetini bilmelidir. Hep ileriye dönük, azimli çalışmalar, birlik beraberlik ve dayanışma ile ısrarla sürdürülmelidir..

Bugün, büyük bir bayramımızdır. Kutlu olsun, mutlu olsun...

Yaşasın KKTC ve Kıbrıs Türk halkı...